Thursday, February 24, 2011

gunung cemerong

haaa cerita dah kira basi laa jugak kan...tapi masa mencemburui tuu yg tk sempat nk cite tuu..hehhehe
ok ni ada serba sedikit laa cerita saat2 mendaki gunung semula setelah hampir 4 tahun tk mendaki...
oyeahh kali ni pendakian pertama ini tahun ini di Dungun terengganu..mendaki di bawah kepimpinan Kelab Kembara,Msu...
so aku akan berada di sana selama 3 hari 2 malam...
huh bunyi macam indahkan...sebelum pergi laa.. :)
kami bertolak dr MSu pukul 11 malam dan tiba di destinasi yg di tuju pada pukul 6 pagi...
haa laju tak laju laa juga uncle drive ni membawa Bas kan ( hampir juga berlaku kemalangan) seram aku...
apa pun alhamdulillah selamat sampai dengan Jaya nya...
haa tuu baru sampai belum mendaki lagi :)
ok sampai kami i semua di bahagikan ikut kumpulan...

aku kumpulan 5 di ketuai oleh Abg Ijal...senior aku 'bekas' BIB student...
happy dpt Ketua yg happy go lucky..sentiasa ada menolong aku dr mula pendakian sampai akhir pendakian... Abg Ijal mmg best... miss u laa brother... 

ok start pendakian kami semua akan menawan gunung yg memiliki ketinggian utk sampai ke puncak adalah 7000m..huh kalu bwk kete rasa aku dh pecut 140 kan..hahahha

ok mula mendaki everthing it's ok...diorg sgt risau kat aku..ialah aku kan sakit ( asma) so mereka sgt take care kat aku..thanks all frenz yg byk bg support kat aku yee....

pakcik jd org yg paling depan sekali time mula2 mendaki...heheh duduk belakang pakcik yg bawa kami ke puncak gunung..pakcik man (ure the best uncle)
huh saat yg plg tkleh di lupakan saat tangan aku kene ULAT BULU..aisshh tk sangka btl...
tyme nk turun dr curam aku pun apa lagi pegang laa pokok yg ada..dh mmg itu jer pokok yg paling hampir dengan semangat yg waja kan muka yg relax aku pun pegang laa tp tk sampai 5 saat aku rasa lain mcm..Apa lagi menjerit laa kan...huh time tuu tgk penuh kat tapak tangan aku bulu2 ulat bulu tuu..errggg 
sgt memilukan..huhuhu tyme rasa cm nk terbang blk jer tp kuatkan semangat utk terus sampai ke puncak gunung.......


akan di sambung lagi yee...dengan gambar2 menarik akan ku kongsikan.. :)

Sunday, February 6, 2011

GEGAR 1,OOO BLOG BEN ASHAARI.


OooYeahh tetiba jadi rajin hari ini aku terasa nak join GEGAR 1,000 BLOG BEN ASHAARI.ok2 kepada korang yang nak join SEGMEN ni bolehla klik BEN ASHAARI BLOG FAMOUS ni.Simple je..
kita buat reramai ye...


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??


over

what mean's by the title..??
that mean's evething is over...
i think sure about that...

aku tk pasti apa masalah mereka... yg sorang kawan aku ni blh pulak post kat FB..
"Hanie Hamsah n Anwar Rithuwan mcm sehati berdansa je kan... ;p"
what the hell aku pun tk tahu..
bila pulak aku masuk sehati berdansa..
tkde plak aku masuk audition utk pertandingan tuu..aku rasa mmg tkde pun pertandingan tuu lagi..kalu ada pun aku bukan artis nk masuk pun..huh..
inilah yg menjadi tanda tanya..
apa yg diorg nmpk...
bila pulak aku bercinta bagai nie...aishhhh
dah tentu jawapan nya TIDAK...
dia mmg tkde jawapan specific laakan utk soklan tuu
habis2 aku kene pertahankan diri sendiri..huh
mereka sangat KEJAM tau tak...

dah laa post blh di baca oleh setiap rakan 'seperjuangan' yg lain...

waaaaa time rasa cm nk terbang ke tempat lain takpun berdoa semoga aku tk bernafas lagi buat selamanya...
itu yg ada kat kepala otak aku ni sekarang...

oyeahh aku dh mula nk nangis sekarang...arrgggg bila laa saat yg aku tkkan nangis lagi...

Saturday, February 5, 2011

i'll be back

yeah title tuu adalah tajuk lagu...
but now aku dh kembali seperti sediakala maksudnya dia dh masej aku blk laa buat aku senyum balik mehh...
hehehe ialah kadang-kadang kita perlu happy kan hati kita...
alhamdulillah...
haa yg cite pasal kawan yg nk di kenen2kan dgn aku dh punyer 'pacar' kawan aku juga..so that mr korean tkleh nk kata apa....

haaa cuti raya cina ni aku berjalan masa first day cuti kuar laa membowling ngan kengkawan sekolah lama...the best part hight score for all gurl aku lah pemenangnya but for all team plus boy tentunya lah kalah sbb mamat2 tuu beria2 mcm dapat piala pusingan laa sgt kan...tkpe2 ada ubi ada batas akan aku balas nanty..heheheh 
malam tuu mr korean masej tanya cm ner keluar td ialah dia tk leh nk follow atas tugas utk negara..aku cite laa serba sedikit..dia tanya best tk main bowling of course tk ok sbb dia tk de nk kasi semangat kan hahahaha
pastu dia bebel ala dia tkde pun aku high score gak...jawapan aku kasi ialah dpt semangat dr gambr tuu pun tk cukup lagi hehehehhe
buat i'm happy laa jugak

next day holiday friday aku balik n.9 ok laa just balik hari then ptg tuu dh gerak blk klang buat ada singgah 2 ke 3 tempat melawat2 sedara mara...the last place drop by umah abg ayah aku...everthing ok but today mak aku cite makcik aku ( kakak ipar ayah aku) dia tanya kat bapak aku bila aku nk kawen sbb umur dh meningkat..bapak aku kata aku ni masih belaja so lmbt lagi kawen...dia blh plak kata crkan je jodoh kawen kan cepat2 ingat aku ni patung atau anak dia suka suki je....buat aku rasa cm malas nk gi umah2 sedara lagi..adeh....mmg tyme ni rasa marah tp pikir positive jer laa kan..

haaa satu lagi story malam semalam nk tau aku ingat dpt mimpi best ialah ingatkan mimpikan mr korean ker sbb lepas asej2 aku terus tido so bajet dia laa masuk laa mimpi aku at last yg aku tk terpikir pun..... nk tau sape?

haaa abg Yazid
 yg ada dlm mimpi aku tuuu adehhhh..
dah tuu yg aku ingat lokasi kat MSU masa aku ngan puspa nk gi tetiba abg yazid panggil aku dan2 pegang tangan aku..apa dia ckp tyme tuu aku tk ingat..tapi yg aku ingat dlam mimpi di mana ada aku di situ ada abg yazid..
huh apakah maksunya di sebalik mimpi tuu???
dan tuu aku terjaga jam pukul 5.30am tyme nk solat subuh...
apa yg aku tahu tyme tuu mimpi adalah perkara baik kecuali lps subuh...
oh no apakah maksudnya harap2 semua tuu hanya mainan tido...
mr korean taktau nk kata apa bila aku cite...mula2 mmg tknk bg tau tp dia tanya muka sape aku mimpi..aku malas nk bagi tau...dia nk tau jugak..nk tknk aku bg je laa..dia kata bagus laa kalu dh jodoh...aishhhh
sadis btl....

apa pun aku anggap semua tuu seperti angin lalu....

apa pun situasinya aku tetap serah pada takdir walaupun aku tahu sekarang ni sape yg dh rapat dgn aku..siapa yg mula nk tarik perhatian aku..kita tgk siapakah yg berjaya tawan hati aku..bak kata perpatah " the best man win"  jadi tggu dan lihat laa...
dan aku juga tahu siapa yg iri hati dgn aku tp aku malas nk pikir sbb bagi aku tk de org akan suka kat kita setulus hati..semua org kawan dgn kita atas sbb pentingkan diri sendiri..kita tau samaada mereka kawan atau tidak saat kita ssh pasti saat tuu semua akan terserlah...
buat mereka yg masih tk puas hati dgn aku tuu benti2 laa sakit hati atau iri hati dan tk perlu cemburukan aku nieh..sebabnya aku tk ada apa2 kelebihan pun... aku hanya manusia biasa yg masih byk kekurangan diri...
siapa pun aku, dimana pun aku berada insyaallah aku masih blh berdiri atas kaki aku sendiri sbb aku yakin tuhan sentiasa dengan aku...
sebabkan aku tau aku blm cukup ilmu utk jadi yg terbaik..buat yg cemburu tuuu tk perlu laa buang masa ada perasaan mcm tuu dgn aku...korang yang cemburu pada manusia yg kekurangan mcm aku rugi tau guna laa kelebihan korang utk maju...kita kene yakin dengan diri sendiri..
aku pernah rasa diri di hina, di keji, kurang keyakinan diri..dan hari ini aku bangkit dr kegagalan yg lalu..
insyaallah aku masih merangkak utk kayuh roda bagi letak diri aku di atas...hari ini roda aku baru nak naik separuh jadinya kita pikir laa secara rasionalnya perbuatan dengki dan cemburu korang pada aku hanya buang masa...apa pun yg korang aku tetap berjaya sebab Tuhan , keluarga dan insan2 tersyg sentiasa ada dengan aku...

satu hari nanty kita akan jumpa di padang yg luas...
semoga tuhan maafkan anda semua,..

Wednesday, February 2, 2011

Rindu kat awak

buat dia...

buat dia disini aku ingin mengucapkan terima kasih yee...
aku takpasti sama ada dia akan baca atau tidak entry ni tp yg pasti entry mmg utk dia..
huh khas utk dia..
saat tulis entry mmg aku tgh nangis..
kesal dgn perangai dia...
kenapa dia blh berubah dlm sekelip mata..apa slah aku pada dia..aku ingat akan ada happy ending tp sad ending..
dah seminggu dia senyap tanpa khabar berita..semuanya senyap dan sunyi..
kenapa dia buat mcm ni..
atas sbb apa dia berubah bagi laa tahu aku agar aku tk tertanya2 lagi...

aku selalu terpikir kenapa aku di uji sebegini?
kalu dulu aku pikir tuhan itu zalim tp kini aku tau ada hikmah di sebalik semua ni..yee kita kene pikir positif tapi sampai bila perlu aku menempuh semua nie...
buat dia masej2 anda di FB sy amat melukakan hati ini..serius mmg sy terluka...
sy tahu anda cuma kerja biasa jer..sy tau apa perkerjaan anda..
sy tk kisah apa pun kerja anda yg penting halal...tp kenapa awk ingat sy malu dgn semua tuu...even sy stdy degree sy tk kisah semua tuu...semua tuu rezeki masing2 kan...kalu sy org yg memilih rasanya sy dh pilih lawyer atau doctor..
dan kenapa anda nk sy dgn kawan anda..tkperlu nk kenen2kan sy dgn kawan anda...sy tk suka...
anda saja buat sy sakit hati dan benci kat andakan...

tp kenapa?
kenapa anda buat sy mcm nie...beberapa bulan yg lalu anda buat sy tersenyum dan tergelak tp hari ini anda buat sy menangis dan terluka...sampai haty andakan...

hati sy tk blh bertukar ganti utk org lain...sy bukan mcm wanita lain blh tukar ganti utk lelaki lain..kesetian sy hanya pada seorang saja...
saya harap awk faham tp sebenarnya tidak....
thanks buat sy menitiskan air mata yee...

sy mmg sgt kecewa dgn anda..sgt3 kecewa...






Tuesday, February 1, 2011

sambungan reunion

so ini lah sambungan serba sedikit gambar2 sewaktu majlis reunion aku berlangsung...

saat2 akhir tgk blk list apa nk di ckpkan waktu majlis..
huh MC laa katakan....

posing2 manja MC SMKTG hehehe

mask person...ni laa bodyguard yg agak garang jugak laa en Ahjiz...

bersama cikgu pusat sumber ku..Pn jamilah..


saat majlis di rasmikan oleh pengetua SMTKG

yeahh bersama scandal lama Mr teddy.. ;)

ni pulak my new scandal Mr fajar..
hahahah gurau jer tp ni bakal abang ipar ku... hahaha 



kami berbagai ragam... ;)

di akhir majlis bergambar bersama guru2 dan rakan2 taulan....

inilah barisan AJK yg berjaya menjayakan majlis....
thanks guy's u all do it good job

and lastly it's me..
ohh sweetnya..hahahaha

nk buat cam ner masuk kete drive sendiri laaa ;p